Arguineguin

Arguineguin is een badplaats aan de zuidwestkust van Gran Canaria, ongeveer 15 kilometer ten westen van Maspalomas. Het is een rustigere en minder toeristische bestemming dan sommige andere plaatsen op het eiland, maar heeft nog steeds veel te bieden voor bezoekers.

Arguineguin strand

Stranden:

Arguineguin heeft verschillende stranden die populair zijn bij bezoekers, waaronder het strand van Arguineguin zelf, het strand van Patalavaca en het strand van Anfi del Mar. Het zijn allemaal mooie zandstranden met helderblauw water en faciliteiten zoals ligstoelen en parasols.

Jachthaven:

Arguineguin heeft ook een jachthaven waar bezoekers kunnen genieten van de zeebries en de boten kunnen bewonderen. Er zijn verschillende restaurants en bars in de omgeving die uitzicht bieden op de jachthaven en de zee.

Winkelen:

De stad heeft een aantal winkels en markten waar bezoekers lokale producten en souvenirs kunnen kopen. De wekelijkse markt op dinsdag is populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking.

Restaurants:

Arguineguin heeft een grote verscheidenheid aan restaurants, van lokale tapasbars tot internationale keukens. Er zijn veel visrestaurants die verse vis en zeevruchten serveren die zijn gevangen in de wateren rond het eiland.

Wandelen:

De omgeving van Arguineguin biedt ook verschillende wandelpaden en routes. Een populaire wandeling is de kustwandeling van Arguineguin naar Anfi del Mar, die een spectaculair uitzicht biedt op de kustlijn en de oceaan.

Arguineguin zee-zwembad

Fiesta:

Elk jaar in augustus organiseert Arguineguin een groot feest ter ere van de beschermheilige van de stad, Nuestra Señora del Carmen. Er zijn verschillende evenementen en activiteiten, waaronder live muziek, dansvoorstellingen en vuurwerk.

Al met al is Arguineguin een prachtige badplaats met veel te bieden aan bezoekers die op zoek zijn naar een ontspannen en rustige vakantie op Gran Canaria.

Actief bezig zijn