Caldera de los marteles vulkaan auto weg

Caldera de Bandama

Caldera de Bandama is een indrukwekkende vulkanische krater op Gran Canaria.

Het is een van de meest herkenbare natuurlijke bezienswaardigheden van het eiland en trekt jaarlijks vele bezoekers aan.

De krater, ook bekend als de Caldera de los Marteles, is ontstaan door vulkanische activiteit en heeft een diameter van ongeveer 1 kilometer en een diepte van ongeveer 200 meter.

Het is een fascinerend geologisch fenomeen dat een uniek landschap creëert.

Caldera de los marteles vulkaan

Om de Caldera de Bandama te bereiken, kun je naar de stad Santa Brígida gaan, gelegen op korte afstand van Las Palmas de Gran Canaria.

Vanuit Santa Brígida kun je de weg omhoog nemen naar de top van de krater. Vanaf daar kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de krater en het omliggende landschap, inclusief de stad Las Palmas de Gran Canaria en de oceaan.

Binnen de krater bevinden zich ook enkele wijngaarden, waar de beroemde Canarische wijn wordt geproduceerd. Je kunt een bezoek brengen aan een van de wijnhuizen in de buurt en meer te weten komen over de lokale wijnproductie en de geschiedenis ervan.

Kaart

Het is ook mogelijk om de krater te beklimmen en een wandeling te maken langs de rand ervan. Dit biedt een unieke gelegenheid om dichter bij de vulkanische formaties en het landschap te komen.

De Caldera de Bandama is een prachtige plek voor natuurliefhebbers en geologisch geïnteresseerde reizigers om te verkennen tijdens een bezoek aan Gran Canaria.

Santa Brígida

Santa Brígida is een charmant stadje gelegen in het noordoosten van Gran Canaria, niet ver van de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Het staat bekend om zijn pittoreske straatjes, historische gebouwen en weelderige groene landschappen.

Een van de opvallende bezienswaardigheden in Santa Brígida is de Kerk van Santa Brígida (Iglesia de Santa Brígida). Deze kerk uit de 16e eeuw heeft een prachtige architectuur en herbergt religieuze kunstwerken. Het is een belangrijk religieus en historisch monument in de regio.

Centrum

In het centrum van Santa Brígida vind je ook het Plaza de Santa Brígida, een gezellig plein omringd door cafés en restaurants. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Op zaterdag wordt er een levendige lokale markt gehouden waar je lokale producten en ambachten kunt kopen.

Een andere interessante plek om te bezoeken is de Botanische Tuin Viera y Clavijo (Jardín Botánico Viera y Clavijo).

Deze prachtige tuin is vernoemd naar de beroemde Canarische botanicus José Viera y Clavijo en herbergt een uitgebreide collectie inheemse plantensoorten van de Canarische Eilanden. Het is een rustige plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Santa Brígida ligt ook in de buurt van de vulkaan Caldera de Bandama, zoals eerder genoemd. Dit maakt het een handige uitvalsbasis voor een bezoek aan deze indrukwekkende vulkanische krater.