De ziel van Gran Canaria

De ziel van Gran Canaria is een combinatie van de geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van het eiland. Het eiland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude inheemse bevolking, de Guanches.

De Guanches waren de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden en hun invloed is nog steeds te zien in de lokale kunst, muziek en tradities.

auto-route-door-bergen-Gran-Canaria-1

Cultuur

De cultuur van Gran Canaria is ook sterk beïnvloed door de Spaanse koloniale geschiedenis. Dit is te zien in de architectuur van de oude stad Las Palmas en in de lokale keuken, die een mix is van Spaanse en inheemse invloeden.

De lokale bevolking van Gran Canaria is ook bekend om hun warme en gastvrije karakter, wat bijdraagt aan de ziel van het eiland.

Ontdek de ziel van Gran Canaria

Maar het is niet alleen de geschiedenis en cultuur die de ziel van Gran Canaria bepalen. Het eiland heeft ook een spectaculaire natuurlijke schoonheid met een gevarieerd landschap van bergen, valleien, bossen, stranden en duinen.

Dit biedt reizigers een scala aan mogelijkheden om te wandelen, fietsen, surfen en andere buitenactiviteiten te ondernemen.

Ten slotte is de ziel van Gran Canaria ook te vinden in de manier waarop de lokale bevolking het eiland beschermt en in stand houdt. Er zijn veel inspanningen om het milieu en de lokale ecosystemen te beschermen en te behouden, wat de unieke biodiversiteit van het eiland helpt te behouden.

Kortom, de ziel van Gran Canaria is een combinatie van geschiedenis, cultuur, natuurlijke schoonheid en de manier waarop de lokale bevolking zich inzet voor het behoud van hun eiland.

Dit alles maakt Gran Canaria tot een unieke en onvergetelijke reisbestemming.

Maspalomas-duinen-stenen-toeristische informatie

Wat heeft het allemaal te bieden

Het eiland Gran Canaria heeft inderdaad veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar een diversiteit aan ervaringen. Hier zijn enkele suggesties om het eiland te verkennen en te genieten van wat het te bieden heeft:

  1. Bezoek de stranden: Gran Canaria heeft veel mooie stranden om te ontdekken, elk met een unieke sfeer en kenmerken. Enkele van de meest populaire stranden zijn Maspalomas, Playa del Inglés, Puerto Rico en Amadores.
  2. Elk strand biedt verschillende watersportactiviteiten, zoals surfen, windsurfen, jetskiën, parasailen en duiken.
  3. Verken de natuur: Het binnenland van Gran Canaria biedt prachtige landschappen en natuurlijke schoonheid. Verken het natuurreservaat Bandama en wandel door de Caldera de Bandama, een indrukwekkende krater die een adembenemend uitzicht biedt.
  4. Je kunt ook het Tamadaba Natural Park bezoeken, waar je kunt wandelen en genieten van het prachtige uitzicht over de oceaan en de valleien.
  5. Bezoek historische plaatsen: Gran Canaria heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek de oude stad Las Palmas de Gran Canaria en de kathedraal van Santa Ana.
  6. Het Casa-Museo de Colón is ook een bezoek waard, omdat het een museum is dat is gewijd aan de geschiedenis van Columbus en zijn ontdekking van Amerika.
  7. Geniet van het nachtleven: Gran Canaria heeft een bruisend nachtleven, met veel bars en clubs die open zijn tot in de vroege uurtjes.
  8. Ga naar de populaire uitgaansgebieden in Playa del Inglés onder andere de Yumbo en Maspalomas voor een geweldige avond uit.

Dit zijn slechts enkele van de vele manieren om Gran Canaria te ontdekken en te genieten van wat het te bieden heeft.

Er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland, dus ga erop uit en ontdek de duizend gezichten en ziel van Gran Canaria.

Pico de Bandama vulkaan Gran Canaria

De Pico de Bandama

Pico de Bandama is een vulkanische berg gelegen op het eiland Gran Canaria in de Canarische Eilanden, Spanje. Het is ongeveer 574 meter (1.883 voet) lang en is het hoogste punt in de gemeente Santa Brígida.

De vulkaan wordt als uitgestorven beschouwd en de laatste uitbarsting vond meer dan 5.000 jaar geleden plaats. De berg wordt gekenmerkt door zijn krater, die ongeveer 200 meter (656 voet) diep en 1.000 meter (3.280 voet) breed is.

De krater is nu bedekt met vegetatie en is een populaire wandelplek voor toeristen die Gran Canaria bezoeken.

Vanaf de top van Pico de Bandama kunnen bezoekers genieten van een panoramisch uitzicht op het omliggende landschap, waaronder de hoofdstad van het eiland, Las Palmas de Gran Canaria, evenals de nabijgelegen bergen en kustlijn. De berg is goed bereikbaar met de auto of bus en er is een parkeerplaats vlakbij de top.