Aeropuerto de Gran Canaria luchthaven luchtfoto vliegveld

Gran Canaria Vliegveld

Gran Canaria Vliegveld ofwel genaamd Gran Canaria Airport (Aeropuerto de Gran Canaria), ook bekend als Las Palmas Airport. Het ligt ongeveer 18 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria.

Gran Canaria Airport is een drukke internationale luchthaven en fungeert als een belangrijke toegangspoort tot het eiland. Het biedt talrijke binnenlandse en internationale vluchten, met verbindingen naar verschillende bestemmingen in Europa, Noord-Afrika en andere delen van Spanje.

Airport Informatie

De luchthaven heeft een modern terminalgebouw met faciliteiten zoals restaurants, winkels, autoverhuur en geldwisselkantoren. Het biedt ook een scala aan transportopties om naar je bestemming op het eiland te komen, waaronder taxi’s, bussen en huurauto’s.

Aeropuerto de Gran Canaria ingang luchthaven vertrekhal vliegveld

Binnenlandse vluchten vanuit andere Canarische eilanden en Spaanse steden zijn frequent, en er zijn ook regelmatige vluchten vanuit belangrijke Europese steden, waaronder Amsterdam, Londen, Madrid, Berlijn en Parijs. Zoek je een los vliegticket bekijk het hier >

Welkom op de luchthaven van Las Palmas de Gran Canaria

Dit is wat je gaat horen als je bent geland met het vliegtuig.

Goede verbinding

Het vliegveld is goed verbonden met de rest van het eiland via het wegennetwerk, wat betekent dat je gemakkelijk naar je gewenste bestemming kunt reizen zodra je aankomt.

Of je nu aankomt op Gran Canaria Airport voor een vakantie of om het eiland te verkennen, het is de belangrijkste toegangspoort tot dit prachtige stukje Spanje.

Terminal 1

Gran Canaria vliegveld heeft één grote terminal, Terminal 1, die alle binnenlandse en internationale vluchten bedient.

De terminal heeft drie verdiepingen en biedt verschillende faciliteiten en diensten om reizigers te accommoderen.

Vertrek

 1. Check-in: Er zijn verschillende incheckbalies waar je kunt inchecken voor je vlucht. Zorg ervoor dat je de aanwijzingen volgt naar de juiste balies voor jouw luchtvaartmaatschappij.
 2. Beveiligingscontrole: Na het inchecken ga je door de beveiligingscontrole, waar je handbagage en persoonlijke spullen worden gecontroleerd.
 3. Winkels en duty-free: Er zijn diverse winkels in de terminal waar je souvenirs, kleding, parfums, lokale producten en andere items kunt kopen. Er is ook een duty-free winkel waar je belastingvrije artikelen kunt vinden.
 4. Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden in de terminal waar je kunt genieten van diverse gerechten, snacks en drankjes.
 5. Lounges: Er zijn lounges beschikbaar voor passagiers die toegang hebben via bepaalde luchtvaartmaatschappijen of lidmaatschap van loungeprogramma’s.
 6. Autoverhuur: In de terminal vind je verschillende autoverhuurbedrijven waar je een auto kunt huren voor je verblijf op Gran Canaria.
 7. Geldautomaten en geldwisselkantoren: Er zijn geldautomaten en geldwisselkantoren beschikbaar voor het wisselen van valuta of het opnemen van contant geld.
 8. Reisinformatie: Er zijn informatiepunten waar je terecht kunt voor hulp, vragen over je vlucht of algemene informatie over het eiland.

Het is altijd raadzaam om op tijd op de luchthaven aan te komen gemiddeld ca. 1,5 uur is voldoende, vooral tijdens drukke periodes, zodat je voldoende tijd hebt om in te checken, door de beveiliging te gaan en je gate te bereiken.

Tui boeing 737 max 8 aan de gate op airport Gran Canaria

Naar de gate

Om van de terminal naar de gate op Gran Canaria Vliegveld te komen, volg je de bewegwijzering en volg je de stappen hieronder:

Nadat je bent ingecheckt en door de beveiligingscontrole bent gegaan, zorg ervoor dat je je instapkaart bij de hand hebt. Op de instapkaart staat het gate-nummer vermeld.

 1. In de terminal zijn er borden en informatiepunten die de weg naar de gates aangeven. Volg de aanduidingen die overeenkomen met het gate-nummer van je vlucht.
 2. Je kunt de gate bereiken door te lopen of gebruik te maken van de roltrappen of liften, afhankelijk van de terminalindeling en de afstand tot de gate.
 3. Onderweg naar de gate passeer je vaak diverse winkels, restaurants en lounges. Houd rekening met de tijd, zodat je voldoende tijd hebt om je vlucht te halen.
 4. Zodra je bij de gate bent, wacht je op de aankondiging van het instappen. Houd je instapkaart gereed en volg de instructies van het luchthavenpersoneel.

Aankomst

Bij Gran Canaria Airport bevindt de bagagehal zich na de aankomsthal, waar passagiers hun bagage kunnen ophalen nadat ze van het vliegtuig zijn gestapt. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om naar de bagagehal te gaan:

 1. Zodra je uit het vliegtuig stapt, volg je de borden of de aanwijzingen van het luchthavenpersoneel om naar de aankomsthal te gaan. Deze hal is meestal op dezelfde verdieping als de gates.
 2. Eenmaal in de aankomsthal volg je de borden of aanwijzingen die je naar de bagagehal leiden. Deze borden zijn meestal duidelijk aangegeven en kunnen aangeven “Baggage Claim” of “Baggage Reclaim”.
 3. Als je de bagagehal binnenkomt, zie je bagagebanden waar de koffers worden afgeleverd. Controleer het scherm boven de bagagebanden om te zien welke bagageband jouw vlucht betreft. Het vluchtnummer wordt vaak weergegeven, samen met de informatie over de bagageband.
 4. Ga naar de bagageband die overeenkomt met jouw vlucht en wacht daar tot de koffers beginnen te verschijnen. Let goed op je bagage en zorg ervoor dat je je bagagelabels bij de hand hebt om eventuele vragen te beantwoorden.
 5. Zodra je je bagage hebt ontvangen, kun je de bagagehal verlaten en doorgaan naar de aankomsthal. Hier kun je verdergaan met je reis of wachten op verdere instructies, afhankelijk van je plannen.
Bagageband aankomst hal vliegveld Gran Canaria airport

Aankomst hal

Bij Gran Canaria Airport bevindt de aankomsthal zich op de begane grond van de terminal. Hieronder staan de stappen om vanaf de gate naar de aankomsthal te gaan:

 1. Zodra je het vliegtuig verlaat, volg je de borden en aanwijzingen in de terminal die je leiden naar de immigratie- en paspoortcontrole. Deze controlepunten bevinden zich meestal in de aankomsthal.
 2. Na het passeren van de immigratie- en paspoortcontrole kom je aan in de aankomsthal. Hier worden reizigers opgewacht door familieleden, vrienden of transferdiensten. Het is ook de plek waar je je bagage kunt ophalen.
 3. In de aankomsthal vind je informatieborden en schermen die de aankomstvluchten weergeven. Controleer deze borden om te zien op welke bagageband jouw vlucht wordt afgehandeld.
 4. Ga naar de bagageband die overeenkomt met jouw vlucht en wacht tot de koffers op de band verschijnen. Zorg ervoor dat je je bagagelabels bij de hand hebt om je bagage te identificeren.

Aankomst hal vliegveld Gran Canaria

Nadat je je bagage hebt opgehaald, kun je de aankomsthal verlaten. Hier vind je verschillende diensten en faciliteiten, zoals autoverhuur, geldwisselkantoren, informatiebalies, winkels en vervoersmogelijkheden naar je eindbestemming.

Indien u een pakketreis heeft geboekt kan je hier zoeken naar de hostes van uw aanbieder bijvoorbeeld Tui of Sunweb.

Deze staan direct voor de uitgang en helpen u graag op weg naar de bussen die u naar de hotels gaan.

Huur een auto

De beste autoverhuurbedrijven op Gran Canaria zijn lokale bedrijven met een bureau op de luchthaven en een eerlijk prijsbeleid dat geen verborgen verzekering of brandstofkosten heeft.

Ze verhuren je gewoon een goede auto tegen een goede prijs zonder gedoe.

Wil je alles weten om een auto te huren? klik hier

Of boek direct een auto hier

Klaar voor vertrek

Tui boeing 737 max 8 klaar voor vertrek naar Nederland vanaf de luchthaven Gran Canaria

ready for departure and takeoff

Wij wensen je een prettige vlucht

Zoek je nog een goedkoop vliegticket? klik hier >

Aankomst en vertrek tijden

Bekijk hier de actuele aankomst en vertrek tijden van het vliegveld

Klik op de actuele tijden