gran-canaria-mogan-huisjes-free

Gran Canaria

Gran Canaria is een prachtig eiland in Spanje, gelegen in de Atlantische Oceaan. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, het aangename klimaat en de diverse landschappen

Waar ligt Gran Canaria

GranCanaria is een eiland dat behoort tot de autonome gemeenschap van de Canarische Eilanden, die deel uitmaakt van Spanje. Het eiland is gelegen in de Atlantische Oceaan, ongeveer 210 kilometer ten westen van de kust van Marokko in Noord-Afrika.

De geografische coördinaten van Gran-Canaria zijn ongeveer 28,0004° Noorderbreedte en 15,4998° Westerlengte.

Gran Canaria kaart

Gran Canaria heeft een diverse en indrukwekkende natuurlijke omgeving.

Playa del Inglés

Playa del Inglés is een populaire badplaats gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria. Het is een van de grootste toeristische bestemmingen op het eiland en trekt jaarlijks vele bezoekers aan.

Het staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisend nachtleven en uitgebreide toeristische voorzieningen. Het belangrijkste strand, dat ook Playa del Inglés wordt genoemd, strekt zich uit over ongeveer 2,7 kilometer en biedt fijn goudkleurig zand en helderblauw water. Het is een ideale plek om te zonnebaden, zwemmen en watersporten te beoefenen.

Playa del Ingles boulevard

Naast het strand heeft Playa del Inglés een levendig uitgaansleven met talloze restaurants, bars, clubs en winkels. Het nabijgelegen winkelcentrum Yumbo Centrum is een populaire bestemming voor winkelliefhebbers en biedt een breed scala aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Het is ook een populaire gay bestemming, zie hiervoor onze partner: Gaygrancanarias.nl

Vakantie deals

Playa del Inglés is ook bekend om zijn duinen, genaamd Dunas de Maspalomas, die zich uitstrekken langs de kustlijn. Dit natuurgebied met zandduinen creëert een uniek landschap en trekt veel bezoekers aan.

Lees meer >

Hier zijn enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden die je op het eiland kunt verkennen:

Duinen van Maspalomas:

Dit is een prachtig natuurgebied aan de zuidkust van Gran Canaria. Je vindt er uitgestrekte zandduinen die lijken op een woestijnlandschap. Het is een populaire plek om te wandelen, te zonnebaden en te genieten van de mooie omgeving.

Lees meer>

gran-canaria-maspalomas-duinen

Roque Nublo:

Gelegen in het binnenland van het eiland, is de Roque Nublo een iconische basaltmonoliet en een van de meest herkenbare symbolen van Gran Canaria. Het biedt adembenemende uitzichten over het eiland en is een geweldige plek voor wandelaars.

Caldera de Bandama:

Deze indrukwekkende krater is ontstaan door vulkanische activiteit en is een populaire toeristische attractie. Je kunt de krater beklimmen en genieten van het panoramische uitzicht op het omringende landschap.

Lees meer >

Caldera de Bandama

Puerto de Mogán:

Dit charmante kustplaatsje staat bekend als het “Venetië van Gran-Canaria” vanwege de vele kanalen en bruggen. Het heeft een schilderachtige haven, kleurrijke gebouwen en een ontspannen sfeer. Het is een geweldige plek om te wandelen, te genieten van de lokale keuken en te ontspannen op het strand.

Lees meer >

Playa de Las Canteras:

Dit is een van de populairste stranden van Gran Canaria, gelegen in de hoofdstad Las Palmas de Gran-Canaria. Het strand strekt zich uit over bijna 4 kilometer en biedt fijn zand, kristalhelder water en een bruisende sfeer met veel restaurants en cafés in de omgeving.

Las-Palmas-de-Gran-Canaria

De hoofdstad Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van GranCanaria. Het is een levendige en bruisende stad met een rijke geschiedenis, prachtige stranden en een levendige cultuur.

Hoogtepunten:

  1. Vegueta: Dit is de historische wijk van de stad en een must-visit voor geschiedenisliefhebbers. Je kunt er door smalle geplaveide straatjes wandelen en historische gebouwen zoals de kathedraal Santa Ana en het Casa de Colón verkennen, waar je meer te weten komt over de banden van GranCanaria met ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus.
  2. Playa de Las Canteras: Dit prachtige strand is al eerder genoemd, maar het is zeker een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het biedt een uitgestrekt zandstrand, helder water en een levendige boulevard met restaurants, bars en winkels.
  3. Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología: Dit interactieve wetenschaps- en technologiemuseum is perfect voor gezinnen en mensen die geïnteresseerd zijn in wetenschap en technologie. Het museum heeft tentoonstellingen over onderwerpen als astronomie, energie en virtuele realiteit.
  4. Ciudad Jardín: Deze wijk staat bekend om zijn prachtige tuinen en prachtige architectuur. Je kunt er genieten van een ontspannen wandeling langs prachtige herenhuizen en goed onderhouden parken.
  5. Parque de Santa Catalina: Dit centrale park is een populaire ontmoetingsplek in Las Palmas de Gran Canaria. Het heeft weelderige groene gebieden, fonteinen, cafés en een amfitheater waar regelmatig evenementen en concerten plaatsvinden.

Aanbiedingen Las Palmas

Las Palmas biedt een combinatie van strandplezier, culturele rijkdom en een bruisend stadsleven. Het is zeker de moeite waard om tijdens je verblijf op Gran-Canaria de stad te verkennen en te genieten van alles wat het te bieden heeft.

Lees meer >

Tips en excursies

Ontdek het nu zelf…