Gran Canarias Amadores beach Gran canaria

Gran Canarias

8 juli 2023 Door lastminute Uit

Gran Canarias eigenlijk Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan

Welkom op het leukste eiland

Gran Canaria met een S dit is onze slogan op Holland Fm Gran Canaria op het eiland

De Canarische Eilanden behoren tot Spanje en liggen ten westen van Marokko, in de buurt van de noordwestkust van Afrika.

Gran Canaria is het op twee na grootste eiland van de Canarische Eilanden, na Tenerife en Fuerteventura. Het eiland staat bekend om zijn diverse landschappen, waaronder prachtige stranden, duinen, bergen en vruchtbare valleien.

Aangenaam verblijf

Het heeft ook een mild en aangenaam klimaat gedurende het hele jaar, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel zomer- als winterzonvakanties.

Bekijk alle vakantie deals

De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas de Gran Canaria, dat zich aan de noordoostkust van het eiland bevindt. Het is een bruisende stad met een historisch centrum, mooie stranden en levendige wijken.

Daarnaast heeft Gran Canaria tal van toeristische attracties, zoals het duinenlandschap van Maspalomas, de Roque Nublo (een karakteristieke rotsformatie) en pittoreske dorpjes zoals Teror en Puerto de Mogán.

Het eiland trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld vanwege zijn natuurlijke schoonheid, stranden, watersportmogelijkheden, wandelpaden en levendige sfeer.

Gran Canarias hoezo?

Gran Canarias is een veelvoorkomende typ-fout voor Gran Canaria, waarbij de juiste naam van het eiland wordt afgekort of verkeerd geschreven. Het juiste eiland dat bedoeld wordt, is Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden.

Het is een populaire toeristische bestemming en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het eiland staat bekend om zijn diverse landschappen, variërend van prachtige stranden tot spectaculaire berggebieden. Het klimaat op Gran Canaria is mild en aangenaam gedurende het hele jaar, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel zomer- als winterzonvakanties.

Zomer en Winter

De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas de Gran Canaria, een bruisende stad met een historisch centrum, mooie stranden en levendige wijken. De stad biedt een mix van cultuur, winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Activiteiten

Het eiland biedt ook diverse recreatieve activiteiten, zoals watersporten, wandelen, fietsen en golfen. Er zijn ook tal van entertainmentopties, waaronder pretparken, dierentuinen en casino’s.

Kortom, Gran Canaria is een prachtige bestemming die voor elk wat wils biedt, of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand, avontuur in de natuur of culturele en recreatieve activiteiten.