Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria is zowel een gemeente, als de hoofdstad van Gran Canaria. Gelegen in de provincie Las Palmas. Deze stad ligt op het uiterste noordwesten van het eiland op slechts 20 kilometer afstand van luchthaven van Gran Canaria.

Las Palmas is een kosmopolitische stad, vol met activiteiten en entertainment. Het is de meest bevolkte stad op dit eiland. Dit is de meest idyllische plek voor uw vakantie, ongeacht in welk seizoen u zich bevindt. De gemiddelde temperatuur is 22ºC

Las Canteras, Las Alcaravaneras en La Laja dit zijn de mooie promenades totaal bijna 7 kilometer lang.

Geschiedenis

De geschiedenis van Las Palmas de Gran Canaria omvat meer dan vijf eeuwen, eigenlijk begon het allemaal net na 1477 toen kapitein Juan Rejón de verovering van dit eiland begon en deze stad stichtte in de historische wijk Vegueta, dit is een must see wanneer je deze stad bezoekt.

El Tiburón  heeft alles wat nodig is om een klassieke lokale plek te zijn in een stad vol met bars en restaurants; vriendelijke service, een locatie aan het strand en lekker eten allemaal helemaal zelf gemaakte streekproducten.

Deze klassieke plek in Las Palmas ligt aan het strand van Las Canteras aan de surfy, dit is de zuidelijke kant van het strand dat bekend staat als La Cicer.

De havens Puerto de La Luz en Puerto de Las Palmas werden gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw die een complete moderne transformatie mogelijk maakte. Sinds 1950 beschouwt deze stad het toerisme als een kans voor totale vernieuwing.

Feest

Deze stad is tegenwoordig een van de belangrijkste toeristische enclaves in de hele Atlantische regio. De belangrijkste sterke punten zijn de verbazingwekkende infrastructuren, het culturele en entertainmentaanbod, de levendige commerciële activiteit, het verbazingwekkende klimaat en de geweldige stranden.

De feestliefhebbers, de cultuurliefhebbers of de vertierzoekers vinden in Las Palmas de Gran Canaria misschien de ideale bestemming. Deze stad herbergt ook enkele belangrijke muziek- en kunstfestivals zoals het Festival Internacional de Cine de Las Palmas , het Festival de Teatro y Danza, het Festival de Música de Canarias, het  of het Festival de Jazz; 

Dit moet je zien

Enkele van de meest interessante bezienswaardigheden om te bezoeken op deze stad zijn:

De wijk Puerto Canteras met de wijk Las Canteras en zijn beroemde strand, de wijk La Isleta met het kasteel van La Luz.

De  wijk Vegueta waar u het beroemde historische centrum, de Santa Ana-kathedraal het Atlantisch Centrum voor Moderne Kunst kunt vinden.

De Vegueta-markt, het Colón House Museum, het Canarische Museum, de Triana Borough met zijn hoofdstraat en het Pérez Galdós House Museum.

Ontdek de Ciudad Jardín, de Alcaravaneras waar je de Pueblo Canario waar je het Doramas Park en het Alcaravaneras-strand moet zien.

In de buitenwijk kunt u zelfs een kijkje nemen bij de Jardín Canario en de Caldera de Bandama Natural Monument.

Excursies