Markten

Markten op Gran Canaria variëren van de enorme vrijdagmarkt in Puerto Mogán tot de kleine lokale markten waar je alleen verse lokale producten vindt of kleding. Een bezoek aan een markt moet je zeker hebben gedaan op Gran Canaria! zo zie je ook hoe de locals leven en hoe ze proberen hun waar aan de man te brengen. Bekijk hier de beste winkelcentra…

Markt Playa del Ingles op zaterdag

Hier is een opsomming van de leukste markten op Gran Canaria.

Playa del Ingles

Zaterdag & Woensdag bij winkelcentrum Aguila Roja Centro Comercial van ca. 08.15 – 14.15 uur. Tegenover appartementen hotel Green Field. De meeste mensen die Gran Canaria bezoeken, houden ervan om lokale markten te bezoeken elk dorp is wel vaak een markt zo ook in Playa del Ingles zelf.

Een waren markt iets kleiner als in Mogan maar met veelal de zelfde standhouders. Je kunt hier planten, groenten, fruit, kleding, bikini’s, hoeden, speelgoed, sieraden, Aloë Vera en nog veel meer krijgen.

Puerto mogán

Vrijdag – De grote vrijdagmarkt langs de havenmuur en door het centrum heen van Puerto de Mogán loopt van 08.30 tot ca.14.30 uur.

De meeste kraampjes zijn hetzelfde als de dinsdagmarkt in Arguineguín en de zondagsmarkt in San Fernando en verkopen alles van verse groenten en fruit tot lokale ambachten souvenirs, kleden, badlakens tot leuke mode.

Op maandag organiseert Puerto de Mogán een kleine lokale ambachtelijke markt op het plein achter het strand. 08.30 tot 14.30 uur.

De meeste mensen die Gran Canaria bezoeken, houden ervan om lokale markten te bezoeken

Markt Puerto Mogan

Arguineguin

Dinsdag – Arguineguín markt is een van de grote in het zuiden van Gran Canaria samen met Mogán en San Fernando en vult de stad elke dinsdagochtend.

De kraampjes staan allemaal langs de kust aan de kant van de cementfabriek van de stad.

De meeste kraamhouders in Arguineguín werken ook op de markten puerto Mogán en San Fernando, dus er is niet veel te koop dat je alleen hier vindt.

je kunt werkelijk alles kopen, van zilveren sieraden tot aparte hebbe dingen tot leren riemen uit Afrika aan toe, en het is een geweldig dagje uit.

Op dinsdag naar de markt van Arguineguin komen is lastig als je laat bent, omdat de bussen en veerboten vaak dan vol zijn. Parkeren is lastig hier.

Santa Lucia’s

Zondag – Gelegen in het zuiden van Gran Canaria, in het mooie pittoreske Santa Lucia met zijn berglandschap en met palmen omringde steile valleien.

De zondagochtendmarkt is een lokale aangelegenheid en er zijn altijd seizoensgebonden producten tegen uitstekende prijzen

Puerto Rico

Op Zondagen heeft Puerto Rico een aardige boeren markt in het parkgebied tussen het grote winkelcentrum en de GC 500 snelweg gelegen bij het Parque Urbano.

Puerto Rico organiseert ook elke maandagavond een ambachtelijke markt op dezelfde plek tussen oktober en maart. ca 16.30 tot 22.15 uur.

Anfi del Mar

Anfi de Mar organiseert elke dag in de avonduren een kleine avondmarkt vlak voor de restaurants met uitzicht op het eiland. Het is wel klein, maar de kraampjes verkopen lokale ambachten en sieraden van hoge kwaliteit.

San Fernando

Woensdag & Zaterdag De San Fernando markt is een van de grotere markten in het zuiden van Gran Canaria, samen met Puerto Mogán en de dichter gelegen bij Playa del Ingles Arguineguín.

Straat en handwerkmarkt. Elke zaterdag en woensdag van 8:00 – 14:00 uur in en bij de markthal bij San Fernando. Met veel Souveniers, kleding (echt namaak), handtassen sieraden en speelgoed. Binnen in het marktgebouw zijn er voeding en aanverwante producten. Bloemen en planten en veel meer.

De locatie is niet zo mooi als de andere markten, maar het is veel dichter bij als je in Playa del Inglés of Maspalomas verblijft.

De kraampjes hier verkopen alles van lokale producten tot buitenlands leer.

Markten op Gran Canaria