Puerto Mogan huis met boog

Puerto de Mogán

Toen Puerto Mogan werd gebouwd bouwden ze een originele en vrij mooie jachthaven met charmante gebouwen en poorten met bogen.

Dit prachtige dorp wordt “het Venetië van Gran Canaria” genoemd en is nog steeds de meest aantrekkelijke badplaats van het eiland.

Met zijn kleine zandstrand, tientallen visrestaurants en meer schitterende huisjes en palmen is dit de plek waar je een selfiestick mee moet nemen! Puerto de Mogán staat op ieders bucketlist van Gran Canaria.

Verdeeld in drie kleine gebieden:

1: strand. Op de boulevard bij het strand staan bars en restaurants, de banken en geldautomaten en de Spar supermarkt.

Het hoogtepunt op deze plek is het gouden strand zelf en de bars en restaurants ernaast. Loop naar het uiteinde van het strand voor uitzicht op de kliffen van Mogán, dit is ook een geweldige snorkelplek.

2: Jachthaven. Om bij de jachthaven te komen, loop je terug langs het strand en over een van de bruggen. De jachthaven en alle beroemde kleurrijke huizen, bougainvillea bogen en kanalen is er. Er is niets anders te doen dan ronddwalen, naar de boten en de vissen kijken en een plek kiezen voor je eerste maaltijd. Als je zin hebt om echt je benen te strekken, loop dan door de werf en helemaal naar het einde van de havenmuur. De bar aan het einde heeft een prachtig uitzicht op heel Puerto Mogán.

3: dorp. Het dorpsgebied van Puerto Mogán ligt vast aan de steile heuvel net achter de jachthaven inclusief een nieuwe uitkijk platform . Het is een echt hoog doolhof daar van krappe steegjes en witte huizen met een uitzichtpunt op de top.

Aanbiedingen

Charmant

De stad Puerto de Mogán heeft een charmante sfeer en staat bekend om zijn Venetiaanse stijl met kleurrijke gebouwen, bruggen en kanalen. Het strand van Puerto de Mogán vormt een centraal punt in deze schilderachtige omgeving, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Weekmarkt op vrijdag

De weekmarkt in Puerto Mogan, Gran Canaria, staat bekend als een van de populairste en kleurrijkste markten van het eiland. Houd er echter rekening mee dat de volgende informatie gebaseerd is op gegevens tot september 2021, en het is altijd het beste om de meest recente informatie te controleren voordat je gaat.

De markt in Puerto Mogan vindt elke vrijdag plaats en is gelegen in het pittoreske vissersdorpje Puerto de Mogan, ook wel het “Venetië van Gran Canaria” genoemd vanwege de kanalen en bruggen die het gebied doorkruisen.

Op de markt kun je een breed scala aan producten vinden, waaronder vers fruit, groenten, lokale delicatessen, handwerk, kleding, sieraden, souvenirs en nog veel meer. Het is een geweldige plek om te genieten van de levendige sfeer, lokale specialiteiten te proeven en souvenirs te kopen.

De exacte openingstijden van de markt kunnen variëren, maar over het algemeen begint de markt ‘s ochtends vroeg en duurt tot de middag. Het is raadzaam om vroeg te gaan, vooral als je drukte wilt vermijden en een ruime keuze aan producten wilt hebben.

Strand in de stad

In Puerto de Mogán op Gran Canaria is het strand direct gelegen in de stad zelf. Het strand van Puerto de Mogán is omgeven door de kenmerkende kleurrijke gebouwen en de charmante jachthaven van het stadje. Dit zorgt voor een schilderachtige en pittoreske omgeving.

Het strand van Puerto de Mogán is relatief klein maar biedt toch voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van de zon. Het fijne zand en het heldere water maken het een aantrekkelijke plek om te zwemmen en te zonnebaden.

Langs het strand zijn er diverse voorzieningen zoals ligstoelen en parasols die te huur zijn, zodat bezoekers comfortabel kunnen genieten van hun stranddag. Daarnaast zijn er ook douches en kleedkamers beschikbaar.

In de directe omgeving van het strand bevinden zich verschillende restaurants, cafés en bars waar je kunt genieten van lokale gerechten en verfrissende drankjes. Veel van deze etablissementen hebben terrassen met uitzicht op het strand en de jachthaven, waardoor je kunt genieten van een prachtig uitzicht terwijl je ontspant.

Excursies

Wat betreft dingen om te doen in Mogán, is er onder andere de Yellow Submarine en vele boot tochten op de zee. Er is een bijzondere handwerkmarkt altijd op maandag

TIP: Weekmarkt een enorme vrijdagse straatmarkt met honderden kramen door het gehele dorp tot in de jachthaven.

Veerboten maar de kleine veer boten zijn erg leuk om langs de kust te varen.

Busverbindingen naar andere plaatsen op het eiland zijn frequent.