San Agustín

Het rustige dorp San Agustín met zijn gouden zandstranden en het zonnige weer.

Het strand van San Agustín is net een miniversie van Playa del Inglés ten westen, hoewel het vaak veel rustiger is. Het strand heeft een open baai en daardoor ook grote golven van de zee. En het is veilig voor zwemmers en bijna elke dag zonnig.

San Augustin strand

Het dorp is gemakkelijk te bereiken omdat het het eerste grote dorp is als je vanaf de luchthaven van Gran Canaria langs de snelweg GC1 naar het zuiden gaat. Het is net gelegen naast Playa del Ingles en iets verder van Maspalomas.

San Agustín is goed verbonden met de luchthaven en de andere resorts van het eiland met de lokale bus. Een taxi van San Agustín naar de luchthaven kost ongeveer 38,- en naar Playa del Ingles ca. 5,-

San Agustín heeft twee winkelcentra; het uitgestrekte winkelcentrum San Agustín en het kleinere El Portón, waar ook het toeristeninformatiecentrum is gevestigd. 

Winkelen in San Agustín is prima voor basic artikelen, maar je zult ergens anders heen moeten voor mode en souvenirs.

Tips

Ga naar het strand voor een eerste glimp van het gouden strand. Sla bij het strand linksaf langs de promenade en je begint de landtong op te klimmen richting Bahía Feliz.

Het is een doodlopende weg, maar je krijgt een geweldig uitzicht naar het noorden met het kleine Pirata strand onder je.

Sla rechtsaf langs de kust en de promenade strekt zich kilometers lang uit tot aan de duinen van Maspalomas en de badplaats Playa del Inglés.

San Augustin strand richting Playa del Ingles

TIP: In het winkel centrum vind je ook een stukje Nederland met restaurant Cafe 2021 stroopwafels en meer bekijken > voor een heerlijk ontbijt of lunch.

Deze plaats is qua hotels en appartementen goedkoper dan de naastgelegen plaatsen.