stranden

Ontdek de mooiste stranden op Gran Canaria

Wil je een dagje naar het strand? Wij hebben een selectie gemaakt van de beste leukste en zonnigste stranden op het eiland die de moeite waard zijn om te gaan bezoeken.

Ontdek het mooie Amadores of het strand van Taurito…

Playa del Ingles

Direct naast het strand van Maspalomas dit loopt in elkaar over in de bekende duinen. Het strand van Playa del Ingles is waarschijnlijk wel het drukste strand van Europa, maar is zo lang en uitgestrekt dat je altijd wel een rustige plek kunt vinden om te zitten aan het strand.

Het gebied aan het einde richting maspalomas en de punt bij kiosk 7 is het gay gedeelte bij de grote duinen is nudistisch en het watersportcentrum met verhuur ligt verscholen in de oosthoek.

strand Playa del Ingles

Maspalomas

Het grootste en langste strand van Gran Canaria en de meest populaire is van Maspalomas. Het strand is uitgestrekt dat het zelden druk aanvoelt.

Samen met het aangrenzende strand Playa del Inglés is het meer bijna 7 kilometer lang met kalm zeewater en enorme goudgele duinen die zich kilometers lang uitstrekken.

Het beroemde nudistengedeelte ligt midden op het strand naast de grootste duinen. Dicht bij Snackkraampje 7 is ook het Gay gedeelte. Het strand van Maspalomas is een veilige plek om te zwemmen.

Amadores

Een prachtige baai in de vorm van een maan van wit Caribisch zand met bars, winkels en restaurants; Amadores Beach ziet er uit als een tropisch paradijsje.

Amadores is ongeveer 17 jaar geleden opnieuw aangelegd toen het strand van Puerto Rico overvol raakte. Het heeft aardig warm, beschut rustig water, badmeesters en heel veel ligstoelen.

Amadores is een prachtig en veilig strand voor gezinnen met kinderen.

Dir is de moeite van bezoeken waard, zeker als je aan komt rijden met de bus of auto voelt het paradijselijk aan!. Gelegen aan de GC 500 weg langs de zee. Parkeer op de groot aangelegde gratis parkeerplaats of onder in de kelder is betaald parkeren. Tip kom op tijd voor een gratis parkeerplaats.

TIP: Aan het einde van de parkeerplaats is een rotonde, loop hier langs naar het meest ruige stukje zee die tegen de rotsen aanbeukt. Hier zijn vele krabben te bewonderen. En met goed weer zie je Tenerife liggen.

Amadores strand Gran Canaria

Playa Taurito

Het strand van Taurito is een kleine wereld apart. Gelegen naast het Amadores strand in het zuiden van Gran Canaria. Met een aantal palmbomen en een waterpark net achter het strand, is het het meest complete mini-resort van het eiland. Dit gedeelte ligt vlak naast Taurito.

Loop je iets verder dan kom je uit op een bijzonder stukje strand waar de tijd heeft stilgestaan! Oude huisjes en een restaurantje genaamd Pio Pio maakt dit een uniek stukje strand!

Het strand, gemaakt van donker, natuurlijk zand (uit de Emiraten gehaald), heeft een rand van een aantal palmbomen direct aan het zand.

Op de een of andere manier voelt het natuurlijker aan dan andere stranden in het zuiden van Gran Canaria en heeft het een ruige, Caribische uitstraling. Regelmatig worden hier film of serie opnames gemaakt of tropische commercials.

Playa Taurito strand

Anfi del Mar

Anfi beach is een prachtig kunstmatig aangelegd strand en werd jaren geleden aangelegd in de tijd van de time sharing appartementen verkoop.

Oorspronkelijk was Anfi Beach bedoeld als een privéstrand, maar de Spaanse wet verbiedt privéstranden, zodat iedereen het nu kan gebruiken.

Vanuit Maspalomas en Arguineguin ligt Anfi net voor Puerto Rico aan de GC 500 weg. Parkeer op de parkeerplaats of in de parkeerkelder onder het hotel (betaald parkeren). En loop zo naar de lift die je naar beneden brengt. en loop zo naar het strand. Het heeft winkels, bars en restaurants.

San Augustin

Het strand van San Agustin ligt pal aan het aangrenzende dorp met dezelfde naam, en is meestal rustiger dan Maspalomas of Playa del Ingles.

Het is er wel vaak winderig. San Agustín is een leuk strand. Er zijn verschillende restaurants aan het zand met vele lokale gerechten en verse vis op een mooi terras aan het strand.

Puerto Rico

Het zonnige strand van Puerto Rico bruist elke dag uit zijn voegen, maar is mooi dankzij de promenade en restaurants aan het strand. Het zand en strand is veilig en bewaakt, rustig en schoon. Er zijn tal van ligstoelen en parasols te huur.

Dit strand is bijna elke dag van het jaar zonnig. Voor een rustige strandervaring in Puerto Rico blijf je op het strand terwijl de zon ondergaat… en kan genieten van rust…

Meloneras

Meloneras is het rustige strand naast en van Maspalomas. Met goudkleurig soms donker zand zoals in Nederland. Met her en der een paar kiezels is het een heerlijke plek die wordt overschaduwd door de buurman Maspalomas strand.

Het strand ligt direct aan de westkant van de Meloneras wandel promenade die langs de grote luxe 5 sterren hotels loopt.

Het strand van Meloneras heeft ligstoelen, veel zand en gezellige restaurants. Als het op het strand van Maspalomas iets te winderig is, is de kans groot dat op Meloneras minder windt zal staan. Soms doet het wat verlaten en stil aan.

Sardina del Norte

Het kleine vissersdorp Sardina del Norte in het noorden van Gran Canaria staat bekend als een duikstek en snorkelplek. Maar het kleine zandstrand is wel zeker de moeite waard. Het is gelegen op het zuiden en altijd wel zonneschijn.

TIP: Sardina del Norte is de thuisbasis van verschillende uitstekende lokale visrestaurants voor een aardige betaalbare prijs.

Pasito Blanco

Het strand waar de jetset en bootbezitters het zand delen. Toegang tot het strand van Pasito Blanco is vanuit de chique jetset jachthaven Pasito Blanco. Je kunt buiten de poort parkeren en naar binnen lopen of een bus nemen. Het strand is best wel groot met wit zand en is een van de minst drukke in het zuiden van Gran Canaria. Snorkelen aan de oostkant van het strand is een must

Montaña de Arena

De verborgen parel van Gran Canaria… Een strand in de buurt van Maspalomas resort en een lokale favoriet, vooral onder de vele nudisten van het eiland. Montaña de Arena heeft geen faciliteiten en ligt op ongeveer 10 minuten lopen langs een pad van de GC 500 weg, tussen Maspalomas en Arguineguin. Het is moeilijk te vinden. Het strand is een dunne strook zand aan de voet van een enorme zandduin.

Het is ongeveer 5 minuten voorbij Pasito Blanco Marina. Parkeer in een van de twee stukken grond die doorgaan als parkeerplaatsen en loop dan langs de kust of langs het duin zelf. 

Ontdek het zelf…

amadores beach promenade